Indvirkningen af ​​plastiksmelteindeks på flaskehætter

Smelteindeks er en af ​​nøgleindikatorerne til at måle egenskaberne af plast.For plastikflasker med ekstremt høje stabilitetskrav er smelteindekset for råvarerne særligt vigtigt.Stabiliteten her inkluderer ikke kun stabiliteten af ​​hættens ydeevne, men også produktionen og støbningen af ​​hætten.Med hensyn til processens stabilitet, vil Mingsanfeng Cap Mold Co., Ltd. nedenfor uddybe virkningen af ​​smelteindeks på flaskehætter.

 

1. Effekt af smelteindeks på flaskehættens styrke

Jo højere smelteindeks, jo lettere er det for plastikken at flyde, og jo lavere er selve plastikkens styrke.Alle bør forstå, at styrken af ​​en smelte, der er svær at flyde, normalt er højere, og styrken af ​​en smelte, der er let at flyde, er lavere, så smelten Det betyder, at styrken af ​​flaskehætter lavet af lavdensitets polyethylen vil øge.

 

2. Effekt af smelteindeks på dimensionsstabilitet af flaskehætter

Jo højere smelteindekset er, desto lettere vil flaskehætten være at deformere.Jo lavere smelteindekset er, desto højere er dimensionsstabiliteten af ​​flaskehætten lavet af polyethylen med høj densitet.

 

3. Effekt af smelteindeks på deformation af flaskehætten

Jo højere smelteindekset er, jo blødere er låget på flasken, og låget er relativt lettere at deformere.Efter langdistancetransport vil andelen af ​​deformation af flaskehætten være højere.Deforme flaskehætter er nemme at sætte sig fast på påfyldningslinjen, og smelter. Det betyder, at flaskehætten lavet af lavdensitets polyethylen har mindre deformationseffekt.

 Sikkerhed Cap-S2020

4. Effekt af smelteindeks på formtilpasningsnøjagtighed

Jo højere smelteindekset er for polyethylen med høj densitet, desto lettere er det for flash at dukke op på skillefladen og bevægelige dele af formen.Fordi smeltens flydeevne er god, vil slid og flash være mere tydeligt, især når formen kører i lang tid.Tværtimod er smelteindekset lavt.Sandsynligheden for, at der opstår blitz i polyethylen med høj densitet, vil være lavere.

 

5. Effekt af smelteindeks på støbeprocessen

For polyethylen med høj densitet med et højt smelteindeks, fordi det har relativt god flydende og er let at ekstrudere, er flaskehætten ikke tilbøjelig til at mangle lim, og skruetemperaturen/formningstrykket/injektionstrykket kan være relativt lavt;for kompressionsstøbeudstyr er smelteindekset lavt. Højdensitetspolyethylen øger relativt støbe- og formlukketrykket og skal også øge skruens opvarmningstemperatur tilsvarende.


Indlægstid: 23. november 2023